aoleo.ro

Te doare mintea aoleo ...

1 decembrie

Ziua naţională şi ce înseamnă ea pentru români ... Pentru tine ce înseamnă?

Fără să dau drumul la TV să văd ce au făcut aştia cu alegerile lor, am pornit în grabă spre Arcul de Triumf, să văd şi eu parada pentru prima oară ... Toate bune şi frumoase. Deocamdată!

Ajuns acolo, constat că e cam târziu ca să mai prind un loc bun, aşa că mă plimb de colo colo încercând să văd şi eu ceva. Am văzut o paradă de copii urcaţi pe părinţi, beretele militarilor şi nu în ultimul rând, antenele diferitelor echipamente militare care au trecut pe Kiseleff. În final, m-am mulţumit să stau în spatele unor oameni mai ... pitici, aşa ... ca să văd şi eu ceva.

Plec însă mulţumit pentru că am simţit vibraţia zilei naţionale, după cum bine zicea cineva. L-am auzit pe nea Băse, am ascultat fanfara, şi desigur ... prezentatorul paradei suflându-şi nasul live (în toate boxele amplasate în puncte strategice). Păcat că a durat puţin si că nu au fost avioane şi elicoptere. Mama ei de ceaţă ...

La plecare, alarmăăă!!! "Mâncare gratis", ţipă unii! Deodată o mulţime impunătoare vine spre mine. Suntem nevoiţi (eu şi încă vreo căţiva zeci de oameni, care ne îndreptam spre Victoriei) să facem manevre de ocolire, să nu cumva să fim striviţi ca americanul ăla la reduceri. Ce oameni ...

Mai târziu, în timpul unei sesiuni de instalări şi alte abureli (vezi şi postul A crăpat? Nuuuu ...), asist la o conversaţie cu un neamţ, mirat de faptul că românii nu sărbătoresc în sensul adevărat al cuvântului ziua naţională. "Cum adică e o zi aproape normală? Voi nu sărbătoriţi? Doar o paradă de 30 de minute? Nimic organizat?".

De aici şi întrebarea mea: ce înseamnă pentru voi ziua naţională? Sper că nu fasole şi ciolan ... gratis!

Comentarii

Comentezi?!


Cuvinte de duh

"Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia omeneasca, si inca nu sunt sigur de primul."

- Albert Einstein