aoleo.ro

Te doare mintea aoleo ...

Hâc! Şi eu cu cine votez?!

Se pare că replica personajului lui Caragiale este şi astăzi valabilă, şi va mai fi de aici înainte, alături de întreaga sa operă.

Recent a apărut o reclamă la TV şi la radio care îndeamnă poporul român să meargă la vot pe 30 noiembrie, pe lângă activităţile normale precum shopping-ul, mersul la cinema sau plimbarea în parc.

Problema nu se pune dacă lumea va veni la vot. Problema se pune dacă lumea are cu cine să voteze. Consider că trebuie să mergi la vot dacă ai pe cineva care te reprezintă. Dar oare câţi români îşi găsesc un reprezentant în clasa politică de astăzi? Eu unul nu găsesc, motiv pentru care nu voi merge la vot.

De fapt, de ce aş merge? Unii zic că din două rele, ai putea să alegi răul cel mai mic. Eu nu percep această nuanţă. Din punctul meu de vedere, merită votat bunul, nu răul cel mai mic. Iar cum bunul nu există ...

O discuţie interesantă pe aceeaşi temă o puteţi urmări aici: Mircea Badea: nu merg la vot, daca nu am pe cine sa votez!

Prevăd procentaje mici ale populaţiei care votează şi multe emisiuni care vor comenta cauzele acestui fapt. Deh, trebuie si televiziunile să-şi umple grila de programe ... Poate însă că uninominalul îi va încuraja puţin pe oameni, dar asta rămâne de văzut.

Până atunci, aveţi grijă cu cine vă hotărâţi să votaţi. Asta dacă votaţi ...

Comentarii

Comentezi?!


Cuvinte de duh

"Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia omeneasca, si inca nu sunt sigur de primul."

- Albert Einstein