aoleo.ro

Te doare mintea aoleo ...

Sechestrări auto plătite!

Mare atenţie mare la semnele de oprire interzisă, mai ales cele de pe străzile principale. De ce? Păi ...

Într-o zi frumoasă (sau nu) de sfârşit de februarie mă aflam şi eu ca mulţi cetăţeni în căutarea unui loc de parcare în zona Apaca.

Ştiu o zonă unde de obicei sunt câteva locuri şi nici nu e oprire interzisă. Mă duc glonţ, las maşina şi mă întorc peste vreo câteva ore, după ce rezolv câteva treburi prin zonă.

Când ajung înapoi, ce să văd? Nu văd nimic, aia văd! Mă uit mai bine şi văd totuşi o maşină roşie de poliţie care "supraveghează" traficul. Întreb frumos ce s-a întamplat cu maşinile parcate şi mi se răspunde politicos că au fost duse în Chiajna, deoarece erau parcate pe zona de acţiune a indicatorului Oprire interzisă.

Cum ştiam configuraţia semnelor (aflasem de acţiunea asta a Primăriei cu ceva timp în urmă), iau strada de la un cap la altul şi observ cu mirare că indicatoarele erau noi-nouţe, străluceau chiar! Şi da, toate erau de confirmare, deci oprirea chiar era interzisă. Cele vechi erau făcute de aşa natură încât oprirea era interzisă doar până in staţia RATB, nu pe toată strada.

În final, am ridicat maşina şi uite aşa sunt mai uşor cu 500 RON pentru "serviciile" nesolicitate de ridicare, transport şi depozitare, respectiv 120 RON pentru amenda de la poliţie. E clar! Luna asta nu mai mănânc ...

Concluzia? Eu am păţit-o, voi aveţi grijă şi uitaţi-vă la semne că poate le-au schimbat între timp.

Comentarii